Polis, Erzurum'da üst aramalarında binden fazla bıçak ele geçirdi

Erzurum'da bıçak ve delici aletlerle işlenen suçlarda son yıllarda artış göstermesi üzerine polisin Valilik kararıyla şüpheli şahıslar üzerinde son üç ayda yaptığı aramalarda, bin 507 bıçak ile 500'e yakın sallama tabir edilen döner bıçağı ele geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da toplum güvenliği ve huzurunu tehdit edenlere polis göz açtırmıyor. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, il merkezinde son 3 ayda şüpheli şahıslar üzerinde gerçekleştirdiği üst aramalarında bin 500'e yakın ekmek bıçağı, kelebek tabir edilen dilici bıçak ile döner bıçağı ele geçirdi.

Valilik kararıyla suç ve suçla mücadele amacıyla başlatılan üst aramalarında çıkan bıçak ve delici malzeme sayısı 'bu kadar da olmaz' dedirten cinsten. Polis, üzerlerinden amaç dışı bıçak çıkan şahıslar hakkında Kabahatler Kanunu'na göne idari para cezası uyguladı. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Erzurum'da bıçakla işlenen suçların huzur ve güvenliği tehdit ettiğini ifade etti.

Yıldız, il merkezinde vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanarak huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşayabilmesi için asayiş şube müdürlüğü ve polis merkezi amirliklerinin sorumluluk bölgelerinde yasalar çerçevesinde hareket ettiğine işaret ederek, "Toplumun can ve mal güvenliği için ekiplerimiz suç ve suçla mücadelede 24 saat çalışmakta. Şehrimizde amaç dışı bıçak kullanımı ve taşınmasına karşı mücadelemiz yasalar çerçevesinde devam edecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber